Tycker du att en bra illustratör blir en bättre illustratör om hon specialiserar sig och håller sig till ett manér? Själv anser jag inte det! Jag kommer alltid att arbeta i olika stilar; för min egen, men främst för mina uppdragsgivares skull. När jobben varierar finns det rum för mer själ och hjärta i arbetet, menar jag.
Att jag kan välja flera vägar innebär också att jag lättare kan reagera på förändringar i omvärlden. Därför vågar jag påstå att jag är följsam i min relation till uppdragsgivaren. (Du som jobbat mycket med mig vet.)

Efter att ha arbetat som illustratör i över 30 år har jag nu börjat arbeta mer som konsthantverkare och smyckesformgivare. Jag har gått några kurser i silverlera och glasfusing. Så nu har jag sålt glasfusing smycken och smycken även i andra material i ca 6 år på olika hantverksbutiker i länet. Te med personliga etiketter säljer jag mycket av.
Sedan några år tillbaka samarbetar jag med Trolska Skogen här i Mellanfjärden där jag illustrerar skyltar, affischer, etiketter till te och honung mm. Nu ska vi (Trolska Skogen och jag) ta fram en Pepparkaksburk tillsammans med vårt lokala bageri Lindhs Bageri i Bergsjö!
Sedan jag flyttat upp till Mellanfjärden för ca 15 år sedan har jag varje år varit med i Konsthantverk Hamnmagasinet. Det är ett proffsigt gäng hantverkare och egna företagare som driver denna sommarbutik tre månader varje säsong. Jag har nu tagit fram olika produkter i varierande material som jag säljer där. Allt från T-shirts, pussel, böcker, ljuskoppar och fat i glasfusing, te och smycken…

Jag håller även kurser i illustration, måleri (acryl, olja, torrpastel mm.) Genom Hudiksvalls kommun har jag haft några akvarellkurser. Sedan Studieförbundet, Vuxenskolan Sundsvall, och i Bergsjö. Kurserna var anpassade efter barn, ungdom, och vuxna. Ibland har jag föreläst på gymnasiet i grafiskformgivning med tyngdpunkten på illustration. För några år sedan hade vi i vår kommun en termin estetlinje på komvux som var lite annorlunda än den brukar vara på estetlinjen. Eleverna fick åka runt till respektive konstnär/lärare och se hur vi arbetade i våra ateljeer. De fick även själva jobba i våra miljöer.

I Gamla Stan i Stockholm hade jag en fin ateljé i över 13 år men sedan flyttade jag upp till Mellanfjärden.
Detta är ett jättefint gammalt fiskeläge vid Hälsingekusten. Här har jag låtit bygga ett stort annorlunda hus runt min mosters gamla timmerlada. Jag har sparat timmerväggar och fönster med fönsterluckor och lagt spåntak inne på gamla hustaket så det syns i ateljén på övervåningen. Naturligtvis passade jag på att bygga en mathiss från nedre våningen och en öppen spis i badrummet…Förutom detta större hus där jag har min atelje och håller mina kurser har jag några mindre stugor som jag kan inkvartera kursdeltagarna i. Stugorna ligger alldeles vid havet och vi har en jättefin utsikt både mot havet och över hela Mellanfjärden med alla sina sjöbodar!
Frisk luft, lite höns som kan gå fritt och 3 katter, fullt med lingon och blåbär på egna havstomten gör att jag INTE längtar tillbaka till Stockholm…

Välkommen hit på ett besök du som är intresserad av kurs mm!
Gunilla Schelin

Läs mer om mina målarkurser och glasfusingkurser under blå rutan som det står målarkurser på.
Ps. Jag kommer troligast ha fler kurser i glasfusing än målarkurser kommande säsong.

För kursinformation och illustrationsuppdrag når ni mig på
0652-161 50, mobil 0705-11 02 41


Adress:

Gunilla Schelin
Mellanfjärden
Grönviksvägen 11
820 76 Jättendal

Nyckelviksskolan 1år, Gerlesborgsskolan 2 år och sommarkurs, RMI-Berghs 2 år.Reklambyråer, tidningar, bokförlag m.m.De flesta tekniker som gouache, akvarell, akryl, torrpastel, tusch, collage m.m.
Jag vill arbeta med så skiftande manér som möjligt för att få varierande uppdrag.Timdebitering eller efter överenskommelse med kund.